FACULTATEA DE LITERE ȘI ȘTIINȚE

Anunțuri și noutăți

Muzică și educație

Departamentul Științele Educației, Edu Musik by Filarmonica Ploiești împreună cu BRD Groupe Societe Generale.

  • armonie
  • muzică
  • educație

https://www.facebook.com/share/p/18ADYJeBaf/?mibextid=wwXIfr

Ziua Culturii Naționale - 15 ianuarie 2025

În urmă cu 175 de ani, la data de 15 ianuarie 1850, se năştea Mihai Eminescu. Îi datorăm o permanentă recitire poetului care exprimă cel mai bine geniul românesc, alături de George Enescu şi Constantin Brâncuşi. Onoare şi respect pentru triada de aur a culturii naţionale, de Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2025.

“Era o frumuseţe! O figură clasică încadrată de nişte plete mari negre; o frunte înaltă şi senină; nişte ochi mari – la aceste ferestre ale sufletului se vedea că cineva este înăuntru; un zâmbet blând şi adânc melancolic. Avea aerul unui sfânt tânăr coborât dintr-o veche icoană…”. ( Ion Luca Caragiale)

 

"A iubi pe Eminescu, a-l respecta, a-l admira şi a-l recomanda contemporanilor ca îndreptariu, aseasta cuprinde în sine şi altă datorie, anume datoria de a gândi şi de a scrie ca el. A gândi ca el, acesta înseamnă a gândi potrivit cu tradiţia, înseamnă a gândi potrivit cu cugetarea europeană, înseamnă a gândi potrivit cu misiunea deosebită pe care o are naţiunea noastră şi care nu se poate confunda cu misiunea altor naţiuni pe care am putea să le imităm. A sărbători pe Eminescu, aceasta cuprinde datoria de a trăi o viaţă ca a lui : viaţa unui om care nu s-a vândut nimănui, care nu s-a folosit nici de munca, nici de sprijinul altuia, care s-a oferit jertfă întreagă pentru poporul său". (Nicolae Iorga)

 

"Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă ".(Mircea Eliade)

Lansarea Proiectului « WorkSTEAM pentru educația tinerilor exploratori »

Grupul de inițiativă din cadrul Departamentului Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică, Facultatea de Litere și Științe, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, are plăcerea de a vă anunța lansarea proiectului « WorkSTEAM pentru educația tinerilor exploratori ».

Conferința "L'Intelligence Artificielle pour simplifier l'évaluation en FLE"

În cadrul proiectului "Prahova Investește în tineri !" finanțat de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu Instituția Prefectului - Prahova și în colaborare cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești,  vă invităm la conferința " L'Intelligence Artificielle pour simplifier l'évaluation en FLE", susținută de dl Dr. ARUNKUMAR SANTHALINGAM, directorul Institutului Internațional Francofon pentru Studierea Inteligenței Artificiale, neuropedagogie și didactica din Pondichérry, India. Invitatul nostru a avut intervenții magistrale la Congresul European al Profesorilor de limba franceză din București, în septembrie 2024, bucurându-se de mare succes și apreciere. 
Programul atelier este disponibil aici.
Vă invităm la conferința de marți 3 decembrie, orele 9,50-12, care va avea loc la Centrul de Învățare, În Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești. 

Simpozion 1 Decembrie 2024

Vineri, 29 noiembrie 2024, începând cu ora 9:45 va avea loc simpozionul dedicat Zilei Naționale a României - 1 Decembrie 2024, sala Ap9.

Programul complet al zilei este disponibil aici.

Coordonator științific, organizator și moderator: Prof. univ. dr. Gh. Calcan

Concurs "Cel mai bun programator junior", ediția 2024

În atenția studenților de la specializarea Informatică anul I!

Eveniment “Ce înseamnă să fii student la Informatică?” (13-14 noiembrie 2024)

Departamentul Informatică, Tehnologia Informației, Matematică și Fizică organizează în perioada 13 – 14 noiembrie 2024 evenimentul #Student #Informatica #UPG – Ce înseamnă să fii student la Informatică?, ediția 2024.

Detalii referitoare la acest eveniment se găsesc la adresa: https://timf.upg-ploiesti.ro/www/2024/11/07/ce-inseamna-sa-fii-student-la-informatica-13-14-noiembrie-2024/

Eveniment "Călătorie în lumea orchestrei simfonice"

Studente de la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic au participat la evenimentul Călătorie în lumea orchestrei simfonice, evenimentul având și o valență educativă pentru viitoarele cadre didactice.

https://www.facebook.com/share/p/DeNVzpCzSskW7PUd/?mibextid=WC7FNe

Lansare Competiție proiecte cercetare GICS 2024 - 2025

În atenția cadrelor didactice!

Vă anunțăm deschiderea Competiției de Granturi Interne de Cercetare Științifică (GICS) an universitar 2024 - 2025.
Pentru informatii va rugam accesati link-ul: https://www.upg-ploiesti.ro/ro/competitii-de-proiecte
 
Mult succes!