Conferința Internațională “Predarea, receptarea și evaluarea limbii române ca limbă străină. Actualitate și perspectivă”, ediția a III-a

 

A vorbi despre limba română este ca o duminică. Limba română este patria mea. De aceea, pentru mine, muntele munte se numeşte, de aceea, pentru mine, iarba iarbă se spune, de aceea, pentru mine, izvorul izvorăşte, de aceea, pentru mine, viaţa se trăieşte, mărturisea Nichita, creatorul ploieștean al necuvintelor, despre limba dorului și dorul de limba română.

În perioada 10-11 iulie 2020, Colectivul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din cadrul Departamentului de Filologie, Facultatea de Litere şi Ştiinţe, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, organizează în parteneriat cu Institutul Limbii Române, București și Univerza v Ljubliani, Filozofska Fakulteta, cea de-a treia ediție a Conferinței Internaționale PREDAREA, RECEPTAREA ȘI EVALUAREA LIMBII ROMÂNE CA LIMBĂ STRĂINĂ. ACTUALITATE ȘI PERSPECTIVĂ.

Manifestarea reunește lectori de limba română ca limbă străină de la peste douăzeci de universități din țară și din străinătate și își propune un valoros schimb de experiență între specialiștii în domeniu, în vederea îmbunătățirii strategiilor de predare-învățare-evaluare a limbii române pentru studenții alogeni și a consolidării relațiilor interinstituționale. În contextul epidemiologic actual, participanții vor dezbate și provocările generate de predarea românei ca limbă străină în mediul virtual, în cadrul atelierului Predarea și evaluarea limbii române ca limbă străină în mediul online.

Pentru vizualizarea programului conferinței, puteți accesa linkul: Link .pdf